In de smaak van het bier zitten veel granen en maïs. Een aantal van de niet-vergiste moutsuikers zorgen voor een zoete toon. De combinatie van zachte fazant met groene kool, peterselie en maïs maakt het palet compleet.
BOB-hoofdgerecht met Maes Pils Alcoholvrij (0,4% vol. alc.)
Wat hebt u nodig?
Voor de roulade van fazant:
- 1 fazantenfilet per persoon
- 200 g gehakt
- 50 g pistachenoten
- 1 groene kool
- crépinette
Voor de peterseliecrème:
- 100 g mascarpone
- 1 bussel peterselie
Voor de maïscrème:
- 850 g maïs (in blik)
- 75 g geraspte Parmezaanse kaas
(voor 4 pers.)
Hoe bereidt u het hoofdgerecht?
- Maak de fazantenfilets schoon. Leg elke filet tussen 2 vellen plasticfolie en sla ze plat met een houten hamer of steelpan.
- Snij de nerven uit de bladeren van de groene kool. Blancheer ze kort in kokend en goed gezouten water. Blus ze onmiddellijk in ijswater.
- Leg een crépinette open op het werkvlak en leg hierop een blad groene kool. Kruid dit met peper en zout. Leg er dan de fazantenfilet op. Herhaal voor elke filet.
- Hak de pistachenoten fijn. Meng ze met het gehakt en breng op smaak.
- Leg de mengeling op de fazantenfilets. Rol elke filet samen met het mengsel op tot een roulade.
- Pak elke roulade in met de plasticfolie en daarna met aluminiumfolie. Blancheer de roulades 16 min.
- Pak de roulades uit en bak ze mooi bruin aan vóór het serveren.
(bereidingstijd: 25 min.)
Hoe bereidt u de peterseliecrème?
- Hak de peterselie fijn.
- Breng de fijngehakte peterselie in een blender samen met 30 g mascarpone. Laat de blender 5 min. draaien op de hoogste stand.
- Voeg vervolgens de rest van de mascarpone toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de crème in een spuitzak om uw gerecht feestelijk te dresseren.
(bereidingstijd: 10 min.)
Hoe bereidt u de maïscrème?
- Doe de maïskorrels in een blender. Laat de blender 10 minuten draaien op de hoogste stand.
- Wrijf het bekomen mengsel door een fijne zeef.
- Warm het mengsel op en voeg er de Parmezaanse kaas bij.
- Voeg kippenbouillon toe om de gewenste dikte te bekomen.
(bereidingstijd: 15 min.)
Uw gerecht dresseren?
Dresseer de fazantenroulade op een bord samen met de crème van peterselie en van maïs. Tip: Serveer met amandelkroketjes.